aMe's FotoPage

By: aMe buRn

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Wednesday, 2-Jul-2008 15:54 Email | Share | | Bookmark
idop ini sangat indah...

a life...
erm..hidop kalo stret tak best jugak..kena la ade kalut2 sket..barula kite rasa kehidupan ni mencabar..aku teringat la lagu ini..m nasir punye..lyric die memang menikam kalbu aku..sebab nye...baca ar sdirti..dan selami..."berani hidup berani mati!!!"...itu yang membuatkan aku rasa..semakin rumit masalah dan element of suprise yang aku jumpa dalam hidup ini..semakin aku menghargai hidup ini...walau sebesar mana pon masalah kite..Allah jugak yang kite cari beb..

M. Nasir - Bila Rumi Menari

Kita menari bukan sebarang tarian
Asalnya dari tanah orang-orang pilihan
Bila terdengar masnawi ciptaan maulana
Ku bunuh nafsu lebur rantainya dari badan

Hingga hilang bangga diri
Berani hidup berani mati
Bagai musafir bertemu janji
Ini Darwis sudah gila berahi

Kita tak rindu pada siasah dunia
Perangkapnya membuat manusia hampa
Untuk bertemu impian bukan percuma
Mengorbankan yang tersangat kita cinta

Bagai Yunus dimakan paus
Ibrahim tak makan api
Bertemu kekasih di malam kudus
Luka di badan tak terasa lagi
Pukullah rebana jantungku bersyairlah maulana
Aku mabuk hakiki mendengar suaramu

Sayang... pada mereka yang tak mengerti
Sayang... pada hati tertutup mati
Bagai sangkar tanpa penghuni
Burung berharga terlepas lari

Rindu (ya maulana)
Kembali bertemu (ya maulana)
Hatiku merindukan pemiliknya (ya maulana)
Rindu (ya maulana)
Kembali bersatu (ya maulana)
Kembali bersatu dengan yang dikasihi

Rindu (ya maulana)
Kembali bertemu (ya maulana)
Hatiku merindukan pemiliknya (ya maulana)
Rindu (ya maulana)
Kembali bersatu (ya maulana)
Kembali bersatu dengan kekasih


Friday, 20-Jun-2008 16:23 Email | Share | | Bookmark
Airport Kebanggaan Negeri Terengganu..

ayah aku..depan umah aku nih..
00:00
pandangan pada waktu matahari "remang-remang" nak naik..
00:00
eh..mcm muzium tranu la pulak..
00:00
View all 17 photos...
salam...

arini aku bangun awal gile..bukan kerana bola Euro..hehe..tapi sebab umi n ayah aku nak g kl untuk menghadiri majlis perkahwinan hadi..anak sepupu aku kawen..diulang "anak sepupu aku" kawen..tua dah aku ghupenye..hehe..isk..mude lagi boh..baru nak mencecah 25 (ayat penyejuk hati)..so..aku ditugaskan untuk anta parents aku..aku sambar ler A300 ni bawak skali..hasilnye..tade la best sgt..tapi at least..ade la bende yang aku snap ari ni..model..umi ayah aku..



Friday, 13-Jun-2008 11:51 Email | Share | | Bookmark
aku yang hepi!

subhanallah...
aku punye Sony Digital Handycam yang masih elok dan bergaya..ceh
salam beb..

ni post pertama aku...actually..aku dah ade blog..tetapi memandangkan yang aku baru aje memiliki kamera baru..so seolah menjadi satu kemestian untuk aku buka photopages milik aku sendiri..ehem..(nak beat kawan aku si lotfi aka kamitaken)..cite tentang kamera ni..aku mula2 dulu memiliki kamera masa aku berumur 19 tahun..masa tu Sony Cybershot (DSC-U10)... time tu aku br je masuk matrik..hehe..tapi kamera tu tak lame ade dengan aku coz..ilang semasa pencurik yang giles+mat pit pecah masuk umah aku..dan mengebas dengan rileks aje ketika aku sedang tido...(aku tido memang ler...tak hinggat dunia)..





then masa aku baru je masuk maincampus universiti...kebetulan aku dapat score dean's list masa 2nd semester tu (masa tu je..lepas tu dah tak score dah..hehe)..umi dan ayah aku menghadiahkan aku satu Sony Digital Handycam (700x Digital Zoom and Optical 20x)..masa tu technology usb streaming baru je menggegarkan pasaran dunia..kalo tak silap aku..masa tu tahun 2004 kalo tak silap aku..and this handycam sgt2 membawa erti kepada aku..kalo ade event yang besar dalam kluarga aku seperti hari raya aidilfitri, kakak2 aku kawen dan masa hari raya korban (masa nak "jatuhkan" lembu)..handycam ini la yang akan berjasa..lama beb dengan aku nih...dan yang pasti aku dah bawa handycam ini ke Mekah..semasa aku buat umrah ke sana bersama ngn adik aku si aiman...hehe..



11 hb Jun 2008, adalah tarikh bersejarah untuk aku..sebab aku berjaya beli DSLR Sony Alpha 300 (Sony lagik!!!)..aku berjaya beli dengan duit aku sendiri..actually aku baru je kerja dalam 5 bulan (bulan Feb 2008 aku masuk gov service)..fresh grad tahun 2007..sebab aku kejar2 beli DSLR ni?..ini impian aku masa dari kecik beb!..one word..

ALHAMDULILLAH!

erm..so untuk gamba2 yang aku publish lepas ni..mungkin pelik2..tapi xpela..nak belaja beb..hehe..so..lets da pix tell all..



"Dan Dialah yang menjadikan bumi terbentang luas dan menjadikan padanya gunung-ganang (terdiri kukuh) serta sungai-sungai (yang mengalir) dan dari tiap-tiap jenis buah-buahan, Dia jadikan padanya pasangan: Dua-dua. Dia juga melindungi siang dengan malam silih berganti. Sesungguhnya semuanya itu mengandungi tanda-tanda kekuasaan Allah bagi kaum yang (mahu) berfikir."


Surah Ar-Ra'd: Ayat 3



[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net